Arganolie: wat doet het voor haar, huid en nagels?

Arganolie is een zeldzaam Marokkaans product. Wij gebruiken de olie nu al zo’n 15 jaar in onze haarproducten, terwijl de Berbervrouwen de zeldzame arganolie al eeuwen gebruiken. Arganolie verzorgt het haar, de huid en de nagels.

Arganolie wordt ook wel het Marokkaanse goud genoemd. Dit omdat het een fantastische werking heeft op haar, huid en nagels. De olie wordt gewonnen uit de vruchten van de schaarse arganboom.  Je kunt de olie puur gebruiken, maar ook gemakkelijk mengen.

Essentiële vetzuren in arganolie

Eén van de stoffen die in arganolie zit zijn essentiële vetzuren, zoals linolzuur. Dit kan je lichaam zelf niet aanmaken en toch heb je het nodig. Het ondersteunt huid, haar en nagels.

Vitamines in arganolie

Door de kwetsbare huid in te smeren met arganolie, zal je huid herstellen. Dit komt doordat het vitamine E en caroteen bevat. Huidveroudering vertraagd hierdoor en de natuurlijke vochtbalans wordt hersteld.

Koud geperste olie

Doordat arganolie koudgeperst wordt heeft het ook een helende werking. Dit betekent dat de pitten van een arganvrucht niet worden verwarmd bij het maken van de olie. Zoveel mogelijk voedingsstoffen blijven hierdoor bestaan.

Moroccanoil

Dit alles maakt arganolie een uniek product. Wij bieden in onze salon het merk Moroccanoil. Voor ieder type haar biedt het merk wel een verzorgend en reinigend product.

Heb je droog of futloos haar? Dan is het zeker een tip om producten met arganolie te gebruiken. Laat je adviseren tijdens een knip en/of kleurbeurt. Tot snel!