Hoe kom je aan roos & hoe kom je ervan af?

De meeste mensen hebben wel eens ervaren wat roos is. Maar hoe kom je eraan? En vooral: hoe kom je ervan af? Jeuk, schilfers… leuk is het zeker niet. Trendy Hair biedt je tips tegen roos.

Iedereen kan er last van hebben: hoofdroos. En dit komt écht niet vaker voor bij mensen met donker haar. Bij mensen met donker haar zie je het daarentegen wel eerder. En om nog maar een fabeltje de wereld uit te helpen: het ligt ook niet aan hygiëne. Waar ligt het dan wel aan? Lees snel verder voor onze tips.

Wat is roos?

Het zijn oude huidcellen die loslaten. Het is normaal dat je hoofdhuid nieuwe cellen aanmaakt en de oude cellen loslaat. Dus mensen die denken geen last hiervan te hebben: het is er wel, maar je ziet het misschien niet. Is de roos wel goed zichtbaar bij jou? Dan verloopt dit proces bij jou sneller dan normaal. De cellen klonten zich aan elkaar vast en hierdoor zijn ze dus zichtbaar.

Hoe kom je eraan?

Verschillende factoren kunnen een rol spelen. Als eerste: je aanleg, het klimaat of bepaalde gisten in je lichaam. Maar ook: jouw talgproductie of een droge hoofdhuid kunnen een rol spelen. En vooral aan die laatste twee factoren kun je iets doen.

Wat doe je tegen hoofdroos?

Het ligt aan de oorzaak wat je het beste kunt doen tegen roos. Bekijk of de volgende tips van toepassing zijn op jou of jouw levensstijl:

  • Was je haar minder vaak en gebruik een pH-neutrale shampoo. Dit voorkomt irritatie.
  • Douche niet te heet! Dit zorgt ervoor dat je hoofdhuid uitdroogt.
  • Krab niet: zo wordt je roos alleen nog maar erger. Je hoofdhuid heeft tijd nodig om te herstellen.
  • Misschien heb je wel gemerkt dat je roos erger wordt bij lage temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Geniet dus lekker van de zon!
  • Neem vitamine A en B6.
  • Gebruik een verzorgende olie om je hoofdhuid te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan arganolie.
  • Ook Trendy Hair heeft een speciale shampoo die hoofdroos doet verdwijnen!
  • Mocht niks helpen en heb je er heel erg last van, dan kan je ook nog naar de huisarts voor een speciale shampoo.

Veel succes, we hopen dat je er snel vanaf bent! Voor meer tips (of een nieuw kapsel) ben je altijd welkom bij ons in de salon. Zien we je snel?