Grijs haar: zo ga je ermee om!

Tips voor grijs haar van jouw kapster

Naarmate je ouder wordt, neemt de productie van pigment melanine in je haar af. De afwezigheid van melanine veroorzaakt wit haar. Wil je jouw grijze/witte haren rocken of verbergen? Wij geven je tips!

Highlights in grijs haar

Bestaat je haar voor minder dan een kwart uit grijze haren? Verberg je grijze haren met highlights en niet met een volledige kleuring. Dit heeft minder onderhoud nodig en ziet er natuurlijker uit. Laat het aan de professional over en bezoek onze salon.

Volledige haarkleuring

Wil je je grijze haren volledig onder handen nemen? Dan kies je voor een permanente kleuring of een semi-permanente behandeling. Een semi-permanente kleuring is liever voor je haar en blijft 12 wasbeurten zitten. Een permanente behandeling blijft langer zichtbaar en is wat agressiever. Het zorgt namelijk ervoor dat er ammoniak in de haarschubben komt, wat voor pigment zorgt.

Verzorging van grijs haar

Besloten om jouw grijze haar te rocken? Draag het dan in volle glorie en verzorg je haar. Een conditioner met arganolie is perfect voor jouw haar, want naarmate je ouder wordt maakt je haar minder natuurlijke oliën aan en kan het er droog uitzien.

Voor de mannen gebruiken we bij Trendy Hair graag gebruik van Men Reshade. Dit geeft een frisse, jonge look, werkt in 5 minuten en geeft een natuurlijk, en geen gekleurde look. Voor optisch voller haar en geen zichtbare uitgroei