Interview: Ravenna over visagie

Onze kapster en schoonheidsspecialiste Ravenna heeft afgelopen maand haar specialiteiten uitgebreid. Naast knippen, kleuren, stylen en wenkbrauwen epileren, geeft ze nu ook visagie behandelingen bij Trendy Hair. We geven het woord aan Ravenna. We zijn benieuwd wat ze heeft geleerd tijdens de visagie cursus die ze pas gevolgd heeft.

Ravenna heeft een make-up cursus gevolgd bij Mieke Petit in Amsterdam. Hier horen we graag meer over! We hebben Ravenna een interview gegeven.

Waarom heb je gekozen om een visagie cursus te doen?

Omdat we met een nieuwe make-uplijn zijn gestart, genaamd Golden Rose, willen we onze expertise en kennis meer uitbreiden binnen de visagie. Eigenaresse Renate vond mij de aangewezen persoon om de cursus te volgen.

Wat wist je al over visagie vóór de cursus?

Met mijn achtergrond als schoonheidsspecialiste en kapster heb ik al de basis van de visagie gehad.
Wat waren je verwachtingen van de cursus?
Mijn verwachting was dat ik zou leren een totale make-up aan te brengen.

Wat viel je op bij de cursus? Dat make-up veel kan veranderen qua uitstraling. Je wordt er nog mooier van en het spreekt veel meer.

Wat kun je nu beter?

Ik kan nu met meer gemak een totale make-up aanbrengen en goed kijken naar de vorm van het gezicht en de ogen. Ik kijk bijvoorbeeld of de ogen dicht bij elkaar staan of juist diep liggend.

Hoe gebruik je het in je werk bij Trendy Hair?

Ik zal vooral de visagie bij bruiden gaan doen, maar we kunnen ook klanten een touch up geven als zij naar een feestje gaan.

Wat vind je leuk aan visagie?

Je kan iemand een totale metamorfose geven. Je maakt mensen nóg mooier…

Wat zou je verder nog willen leren?

Ik zou vooral op de hoogte willen blijven qua trends in de visagie wereld. Daarnaast wil ik veel ervaring opdoen met dag- en avond make-up voor bruidjes.

Heb je een tip voor de lezers wat betreft make-up?

Breng je make-up altijd liftend aan. Je blush breng schuin omhoog. Je arcadeboog zet je aan met een matte bruine tint. Een tip voor de wat oudere huid: gebruik geen parelmoertinten. Foundation en poeders kunnen beter dezelfde of een lichtere tint zijn.