Haarverzorgingstips voor de zomer

Zomer: zeewater, zon, chloor, warmte… In de zomer heeft je haar het niet makkelijk ermee! Hoe kun je het beste je haar verzorgen met al deze invloeden van buitenaf? Trendy Hair geeft tips!

De zomer staat voor de deur en wellicht heb je je zonvakantie al geboekt: een heerlijk vooruitzicht… Maar ook tijd om je weer te verdiepen in de beste verzorging voor je haar.

Je haar komt in de zomer namelijk in aanraking met schadelijk invloeden. Denk maar aan chloor, zeewater en zon! Wat is hier zo schadelijk aan en wat kun je ertegen doen? Lees verder voor de antwoorden.

Verkleuring van je haar

Chloor, zeewater en zon zorgen ervoor dat je haar kan verkleuren. Ben je nét bij de kapper langs geweest voor een nieuwe haarkleur, kun je weer opnieuw gaan, en dat is zonde. UV-straling, maar ook zwembadwater (chloor), verlicht de pigment in je haar. Hierdoor kan de kleur in je haar veranderen.

Uitdroging van je haar

Zout onttrekt vocht uit je haar en chloor werkt als een agressieve reiniging. Dit zorgt voor uitdroging. Wat voor gevolgen heeft uitdroging voor je haar?

    • Je krijgt gespleten haarpunten;
    • Je hebt kans op afbrekende haren;
    • Doordat je haar droog is, is het eerder pluizig;
  • Je haar wordt beschadigd.

Wat kun je ertegen doen?

We geven je tips om alsnog – met een gerust hart – te genieten van je welverdiende vakantie. Maar ook in Nederland schijnt de zon, dus kun je deze tips goed gebruiken!

Voorkom verdere uitdroging

Je haar wordt extra droog van een permanent, verf en het stylen door middel van warmte. Ga je op zonvakantie? Plan dan het liefst je kappersafspraak ná je vakantie. Als je dit dan toch doet, vraag aanvullend advies aan je kapper. Wij raden vaak een serum met UV-bescherming aan. Aan het begin van de dag smeer je deze in je haar als preventieve bescherming!

Bescherming tegen de zon

Draag een hoed: fashionable én het beschermt je haar en hoofdhuid tegen de zon! Of doe je haar vast: in een vlecht of knot, het oppervlak dat aan de zon wordt blootgesteld is dan minimaal.

Zee- en zwembadwater

Spoel je haar met kraanwater vlak voor én direct na het zwemmen. Doordat er normaal water in je haar zit, kan het zoute- of het zwembadwater minder zijn werk doen. Natuurlijk komt er zout water of chloor in je haar. Dus het is ook aan te raden het direct daarna weer uit te spoelen, zodat het niet kan intrekken. Wil je toch niet kopje onder? Dan kun je het beste een knotje in je haar doen. Zo komt je haar helemaal niet in aanraking met het water!

Verzorging van binnenuit

Verzorging van binnenuit is ook belangrijk. Drink voldoende (minimaal 1,5 per dag) en eet zuivel voor de nodige proteïnen. Eet vlees, vis en groenten voor de mineralen en groente & fruit voor de vitaminen.

Verzorging voor je haar

Daarnaast is het goed je haar vooraf en achteraf goed te verzorgen. Je kunt conditioner in je haar smeren voordat je gaat zwemmen. Dit sluit de haarschubben. Hierdoor is je haar glad en zo kunnen de schadelijke stoffen minder snel in je haar trekken.

Trendy Hair biedt verschillende producten die je haar extra goed verzorgen in de zomer. We bieden verschillende haaroliën, shampoos, conditioners en serums die je haar verzachten en hydrateren. Maar ook producten met UV-filters.

Ga voor de lijn van Goldwell, deze bevat:

  • Sun reflects shampoo
  • Sun reflects treatment
  • Sun reflects protect spray

Kom voor een persoonlijk advies langs in de salon. We helpen je graag de juiste producten te vinden voor je haar. Geniet van de zomer!